søndag den 17. oktober 2010

Armene vil stadig ikke ned!

I går var jeg til DCK's officielle lydighedsprøver ved Risshøjhallen i Køge, og det var med meget blandede følelser og tusind sommerfugle i maven at jeg gjorde mig klar om morgenen til at tage afsted.

Nerverne meldte sig meget hurtigt efter ankomst, og kulden gjorde det ikke bedre. Becca var heldigvis frisk og "på" hele dagen. Endelig blev det vores tur til fællesdækken. Det var nok de længste to minutter jeg længe har oplevet, og selv min mor på sidelinjen holdt vist vejret hele tiden ud. Især da hunden ved siden af Becca valgte at rejse sig og gø. Fællesdæk kan ses her.

Jeg var heldigvis den første oppe efter fællesdæk nr. 2. Så nerverne fik ikke rigtig tid til at melde sig.

Prøven forløb bare så godt og jeg var flere gange ved at juble halvvejs gennem øvelserne, men jeg beherskede mig ;o)

Vores endelig resultat blev 182,5 point fordelt således:

Fællesdæk: 10 - fint.
Fri ved fod: 8,5 - opmærksomt følge, et par skæve pladser, ellers fint.
Frem og tilbage spring: 10 - fint.
Apport: 5,5 - hund knaldapporterer, hund tygger lidt.
Stå og sit: 5 - 2. position mistes desværre.
Fremsending: 9 - fin fremsending, hund tøver ved at snuse en smule på vej ud.
Stillingsskift: 9 - hund bevæger sig en smule frem, ekstra kommando, ellers fint.
Indkald fra dæk: 9,5 - skæv plads ved afslutning, ellers smukt.
Næseprøve: 8,5 - skæv plads ved afslutning, hund tygger lidt, taber og samler op, ellers dejlig glad.
Helhedsindtryk: 9 - Ivrigt opmærksomt samarbejde, påvirkelig hund der arbejder glad. Disciplineret førerarbejde, støtter hunden godt. Parret mangler sidste sikkerhed i denne klasse.

Hele prøven kan ses her.

Alt i alt var jeg super tilfreds med Beccas præstation. Der var da lige apporten og stå og sit jeg kunne ærgre mig lidt over, da hun normalt laver de øvelser til 9-10 point. Men sådan vil jeg ikke tænke, jeg havde et kriterie der hed at vi skulle være glade for at gå op begge to, og det må man så sandelig sige at vi var! Hans Ove kommenterede endda Beccas glæde da vi var færdige med prøven. Det er mere end rigeligt for mig, for jeg har kæmpet så meget med at komme dertil.

Næste LP2 står til at være en uofficiel prøve hos Hanne i Albertslund. Mit kriterie dertil hedder først og fremmest at JEG som fører skal være bedre til at holde kontakten med Becca ved alle øvelsesstarter, så hun ikke mister fokus. Og så igen, Becca og jeg skal være glade. :) Hvis det holder stik, får vi en fantastisk prøve, uanset resultatet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar